Wellicht hoor je de term “Human Design” steeds vaker rondzingen, heb je zelfs al een keer je “chart” opgezocht, of is het compleet nieuw. Het maakt niet uit wat je er wel of niet van weet, in dit artikel wil ik je inzicht geven in waar we het exact over hebben en wat nu eigenlijk het verschil is tussen Human Design en Zakelijk Human Design.   

Wetenschap van Differentiatie

Zakelijk Human Design heeft, wat de naam al doet vermoeden, haar oorsprong in Human Design wat ook wel de “Wetenschap van Differentiatie” wordt genoemd. Deze revolutionaire wetenschap bestaat inmiddels ruim 28 jaar en is een synthese van esoterische wijsheden (I’ching, Astrologie, Kabbalah en Chakrasysteem) en moderne wetenschappen (Kwantumfysica, Genetica, Biochemica en Astronomie).

Human Design gaat ervan uit dat ieder mens uniek is en een uniek “Design” heeft, een blauwdruk dat al vanaf je geboorte vastligt. Je kunt het ook zien als de routekaart van je bewuste én onbewuste eigenschappen die exact aangeeft hoe je in elkaar steekt en hoe je jouw potentie ten volle kunt benutten. Het geeft antwoord op de vraag wie je van nature, authentiek bent en waarvoor je écht in de wieg bent gelegd.

Er zijn welgeteld 172,044,591,403,788,811,773,747,335,200,663,424,257,228,800,000,000,000 – (54 getallen achter de komma!) unieke mogelijkheden vanuit deze methodiek. Ofwel: er is nog nooit iemand met jouw Design op deze wereld geweest en die zal er na jou ook niet zijn! 

Zakelijke toepassing

Zakelijk Human Design is de zakelijke, praktische toepassing van het Human Design Systeem voor loopbaan carrière en bedrijfsadvies en staat ook wel bekend als BG5™. Deze afkorting staat voor “Basisgroep 5” – elke organisatie hoe groot ook, heeft als fundament een groep van 3 tot 5 personen, denk bijvoorbeeld aan directieleden.

Om het heel duidelijk te maken: de bron van informatie is voor zowel de zakelijke (BG5™) als voor de originele toepassing (Human Design) exact hetzelfde.   

Bij Zakelijk Human Design kijken we echter specifiek naar hoe we financieel succesvol kunnen zijn én tegelijkertijd vervulling vinden in onze baan, carrière, of in ons bedrijf. Naast inzicht in jezelf biedt het handvatten om te begrijpen hoe groepsdynamiek werkt en dat is zeer inzicht gevend, want in de zakelijke wereld interacteren we zeer regelmatig met anderen. Ook wordt een andere, meer zakelijke taal gebruikt waardoor het veel professionals aanspreekt. Persoonlijk ervaar ik Zakelijk Human Design als praktisch, probleemoplossend en toekomstgericht – vanuit een positieve insteek.  

Zakelijk Human Design richt zich op het inzichtelijk maken van:

Specialisaties

Binnen Zakelijk Human Design zijn er een aantal specialisaties te vinden. Om je een idee te geven van de onderwerpen waar naar kan worden gekeken:

Geen vragenlijsten

Je vraagt je misschien inmiddels af op basis waarvan een Design, of routekaart wordt gemaakt. Er zijn veel soorten persoonlijkheidstests beschikbaar waarvoor je vaak een lange reeks vragen moet beantwoorden die je bewust, of onbewust kunt beïnvloeden. Met in je achterhoofd de mogelijkheid tot promotie vul je de vragen wellicht anders in en dat kan ook het geval zijn wanneer je op het moment van invullen nét iets minder lekker in je vel zit. Neemt overigens niet weg dat persoonlijkheidstesten veel inzicht kunnen geven – elke methode heeft zijn toegevoegde waarde.

Human Design werkt anders en stelt slechts één vraag: wat is de datum, tijd en plaats waarop je bent geboren? Bewuste of onbewuste beïnvloeding kan daardoor niet plaatsvinden: het is wat het is.  

Dit kun je “zweverig” vinden, want ja, geboortegegevens. Toch is het onvoorstelbaar hoe iets op basis van drie gegevens zó accuraat kan zijn. Ook ik sta elke keer weer versteld. Het is dan ook eigenlijk niet te beredeneren, maar wel te ervaren.

Ben je nieuwsgierig? Zoek dan je geboortegegevens op, maak jouw chart en start een ongelofelijke ontdekkingsreis!

Mocht je het fijn vinden om begeleiding te hebben tijdens jouw reis neem dan contact op!